Webshop zonder voorraad beginnen: de 3 beste opties

Wil jij online geld verdienen en vanaf elke locatie kunnen werken? Begin een webshop zonder voorraad. Het beginnen van een webshop is tegenwoordig heel makkelijk en je hoeft er weinig voor te doen. De grootste kostenpost bij een webshop is meestal de voorraad. Het is echter mogelijk om ook zonder een voorraad te beginnen. Voordeel is dat je geen grote investeringen hoeft te maken en dat je geen opslag hebt. De meeste zaken met betrekking tot de voorraad wordt overgenomen door de leverancier. Een aantal beste opties als je besluit een webshop zonder voorraad te beginnen.

1. Digitaal productaanbod

Een van de opties is om een webshop te beginnen met digitale producten. Deze producten zijn dus alleen via het internet beschikbaar. De voorraad van het digitale productaanbod is opgeslagen in de cloud, fysiek merk je helemaal niets van deze producten. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel digitale producten. Denk aan bijvoorbeeld apps, abonnementen, films, foto’s en e-books. Voordeel van digitale producten is dat je ze niet hoeft te versturen. Een ander voordeel is dat de kosten heel laag liggen ten opzichte van fysieke producten. 

2. Beginnen met dropshipping

Dropshipping is een vorm van e-commerce en erg populair om geld mee te verdienen. Dropshipping gaat als volgt. Koopt een klant op jouw webshop een product, dan wordt de order doorgestuurd naar je leverancier. De leverancier handelt de order af en verstuurt het product gelijk door naar de klant. Jij als verkopende partij merkt helemaal niets van de order. En de klant merkt niets dat jij als een dropshipper zaken doet met een leverancier. Wel blijf je als verkopende partij verantwoordelijk voor de order. Daarom is het verstandig bij dropshipping te weten wat je precies verkoopt. Retourproducten worden naar jouw adres verstuurd en dit moet je dan ook afhandelen. Daarom doe je er verstandig aan om bij dropshipping eerst een test order uit te voeren bij de leverancier.

3. Een affiliate webwinkel

Bij affiliate marketing promoot je op jouw webshop andere webshops. Doel van affiliate webshops is om zo veel mogelijk klanten doorsturen naar een andere webshop. Plaats de doorverwezen klant een order op de webshop, dan ontvang jij daar een bepaalde commissie over. Dit is meestal een klein percentage, dus je moet ervoor zorgen dat je zo veel mogelijk klanten weet door te sturen om rendabel te blijven. Bij affiliate webwinkels heb je geen voorraad, omdat de voorraad ligt bij je affiliate partner. Je hoeft geen voorraadadministratie bij te houden en daardoor ben je weinig geld kwijt aan het inrichten van je webwinkel.