Hoe organiseer je een team building?

Een team building kan op meerdere manieren georganiseerd worden. In de praktijk is het bijvoorbeeld zo dat er vaak wordt gekozen voor het organiseren van een sportieve teambuilding. Daarnaast spreekt het voor zich dat er ook zoiets bestaat als een meer avontuurlijke variant. Voor welk type teambuilding jij in de praktijk ook gaat kiezen, je zal steevast tot de vaststelling komen dat er een niet onbelangrijke meerwaarde mee kan worden gecreëerd voor jouw onderneming. Wanneer dat voor jou ook als muziek in de oren klinkt is het zeker een aanrader om je nog even verder te gaan verdiepen in de informatie die je hieronder op deze pagina aantreft. 

Welke verschillende soorten team buildings bestaan er?

Voordat je kan beginnen met het organiseren van een team building spreekt het voor zich dat je even na zal willen gaan welke verschillende vormen van deze activiteit er nu precies bestaan. Je dient er immers rekening mee te houden dat de ene teambuilding absoluut de andere niet is, integendeel. 

Wanneer je een dergelijke activiteit wenst te organiseren voor je medewerkers zal je dan ook tot de vaststelling komen dat er een onderscheid dient te worden gemaakt tussen bijvoorbeeld de sportieve en de meer avontuurlijke exemplaren. Voor welke je uiteindelijk zal kiezen is een beetje afhankelijk van je eigen voorkeur, maar ook van de voorkeuren waar je medewerkers over beschikken. Hou er namelijk rekening mee dat het van belang is dat er zoveel mogelijk personeelsleden deel gaan nemen aan de teambuilding. Anders spreekt het voor zich dat ze haar doel zomaar enigszins voorbij zou kunnen schieten en dat is niet de bedoeling. 

Wanneer organiseer je een team building?

Het organiseren van een team building kan je eigenlijk eender wanneer doen. Het is echter wel van belang om daarbij bijvoorbeeld rekening te houden met de tijd van het jaar. De mogelijkheden die het interessantst zijn tijdens de zomer kunnen bijvoorbeeld net wat minder aangenaam zijn tijdens de wintermaanden en omgekeerd. Hoeveel keer je er als bedrijf op jaarbasis voor kiest om een dergelijk evenement te organiseren is geheel aan jou om te bepalen. Dit kan bijvoorbeeld één keer per jaar zijn, maar je zou er ook voor kunnen kiezen om dit één keer in de zes maanden te doen. 

Heeft jouw bedrijf recent heel wat nieuw personeel aangetrokken? Heb je daarbij het gevoel dat de verschillende personeelsleden elkaar eigenlijk nog niet goed kennen? In dat geval zou het altijd het overwegen waard kunnen zijn om ervoor te kiezen om versneld een team building te organiseren. Het spreekt voor zich dat dit echter helemaal aan jou zelf is om te bepalen. 

De kosten zijn aftrekbaar voor jouw onderneming!

Voor menig aantal bedrijven en natuurlijk vooral bedrijfsleiders geldt dat ze zich de vraag stellen hoe (financieel) interessant het organiseren van een team building via TeamSpeling in de praktijk al dan niet is. Wat dat betreft kunnen we eigenlijk alleen maar stellen dat dit zeker en vast interessant kan zijn. Niet alleen hebben verschillende onderzoeken aangetoond dat een dergelijke activiteit organiseren kan leiden tot betere prestaties, bovendien is het ook nog eens zo dat je de kosten die eraan verbonden zijn financieel kan aanbrengen in je bedrijf. Ook dit is uiteraard zeer interessant om te weten.