Altijd en overal je e-mail bij de hand

De kans is groot dat e-mail ook voor jou de voornaamste manier van communiceren is. Zeker wanneer het je werk betreft. Maar wist je dat je vrijwel altijd en overal bij jouw e-mail kunt? Niet iedereen weet dat je hiervoor niet per se jouw eigen computer nodig hebt. Om je mail te kunnen lezen en beantwoorden, heb je niet meer nodig dan een computer (of natuurlijk een tablet of smartphone) met een internetverbinding.

Ook wanneer je onderweg bent, of op vakantie in het buitenland, kun je dus gewoon jouw mail checken. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je dit doet op een veilige internetverbinding. Vertrouw je een computer of je verbinding niet, wees dan voorzichtig. Je e-mail is jouw persoonlijke en vertrouwelijke correspondentie.

Maak je gebruik van een veilige computer en vertrouwde verbinding? Dan kun je gebruik maken van webmail. Hieronder geven we je twee voorbeelden van een betrouwbare en veilige webmail.

XS4All webmail

Zeer veel mensen maken gebruik van XS4All webmail. Deze site legt uit hoe je gebruik kunt maken van XS4All webmail. In je persoonlijke webmail omgeving kun je niet alleen je mail lezen en versturen, maar ook allerlei belangrijke instellingen beheren, zoals je spamfilter en auto-beantwoorder bij afwezigheid. Zeker wanneer je de mail gebruikt voor een zakelijke mail, dan zijn deze extra instellingen een must.

Tele2 webmail

Ook inloggen bij Tele2 wordt uitgelegd. Tele2 is een andere provider waar veel mensen in Nederland gebruik van maken. Het is net als XS4All een betrouwbare provider die al vele jaren bestaat. Lees hoe je jouw webmail in kunt stellen en direct kunt zorgen voor de juiste settings. Belangrijk om te weten, is dat ook sommige andere providers gebruik maken van Tele2 webmail. Lees op de pagina welke dit zijn en hoe je alles instelt.